Cannabiseffects.org is een Britse website die zich op jongeren richt en die hen wil laten nadenken over het gebruik van cannabis. Niet enkel via informatie, maar ook via muziek en muziekteksten.

cannabiseffects.org

Dit internetproject werd gerealiseerd door Dr. Celia Morgan van het University College London en Music and Change, een groep die zich inzet voor jongeren met psychische problemen en die hiervoor muziek als een werkzaam middel wil aanwenden.

Veel jongeren (zeker in de Engelse steden) gebruiken regelmatig cannabis en dit kan een rol spelen in hun geestelijke ontwikkeling en gezondheid. De website wil aanzetten tot openlijke discussie via een 'no-nonsense' aanpak. Op de homepagina staat een opmerkelijke muziekvideo met tekst over iemands persoonlijke ervaringen met cannabis. Er is ook een 'post-your-own-lyrics' afdeling waar jongeren hun eigen teksten kunnen uploaden. Na verloop van tijd zullen hier dan nieuwe muziekclips mee gemaakt worden.

Het is de bedoeling om met dit project scholen te gaan bezoeken en discussie onder de leerlingen op gang te brengen. Kritische reflexie is hierbij van belang. Enerzijds over de informatie die rond cannabis verspreid wordt (soms eenzijdig negatief, dan weer eenzijdig positief), anderzijds over eventuele eigen ervaringen met het middel of ervaringen met mensen uit de nabije omgeving die cannabis gebruiken. Leerlingen zullen ook aangemoedigd worden om eigen teksten te schrijven en deze te posten op de website.

www.cannabiseffects.org

cannabiseffects.org