Over cannabishulp

Het project 'Cannabishulp.be' is een gezamelijk initiatief van:

Het project 'Cannabishulp' wordt ondersteund door de FOD Volksgezondheid en wordt gefinancierd door het RIZIV, in het kader van het Fonds ter bestrijding van de Verslavingen. Verder wordt er samengewerkt met de VAD (Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen).

CAD (Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen) Limburg

CAD Limburg biedt sedert 1958 als organisatie hulp aan mensen (en hun omgeving) die problemen ervaren met alcohol, medicatie, illegale drugs en gokken. De organisatie heeft een ruime ervaring opgebouwd wat betreft deze problematiek. De activiteiten van CAD omvatten: informatie en vorming, preventie, ondersteuning van zelfhulpgroepen, straathoekwerk, ambulante hulpverlening, advies en overleg inzake hulpverlening en preventie, een documentatiecentrum, en beleidsadviezen. CAD beschikt over een netwerk van plaatselijke kantoren over heel Limburg.

Drughulp Kempen

Dit samenwerkingsverband tussen CGG Kempen en CAW De Kempen beoogt een afstemming van de eerste- en tweedelijns drughulpverlening in de Kempen. Dit omvat alle gemeenten van het arrondissement Turnhout.

Verder is er een duidelijke link met de Jongeren Advies Centra (JAC's) in de regio.

Back to top